Ha egy gyors és tápláló reggelire vagy uzsonnára vágysz, akkor ez az egészséges joghurttál recept tökéletes választás! Krémes natúr joghurt, friss gyümölcsök és ropogós granola harmóniája teszi ezt a receptet nemcsak finommá, hanem igazán laktatóvá is. Ráadásul pillanatok alatt elkészíthető, és könnyedén variálható a saját ízlésed szerint.
Variációk és tippek a joghurttálhoz
Ez a recept természetesen gluténmentes, ha gluténmentes granolát választasz, és akár laktózmentesen is elkészíthető, ha növényi alapú vagy laktózmentes joghurtot használsz.
A gyümölcsöket is bátran variálhatod: ha éppen nincs otthon bogyós gyümölcs, akkor banán, kivi vagy akár alma is tökéletesen működik. Az öntetet tovább gazdagíthatod egy kis mézzel, juharsziruppal, vagy ha még különlegesebb ízre vágysz, egy csipetnyi fahéjjal.
Én ezt a receptet nagyon gyakran készítem, amikor kevés időm van reggelente. Szupergyors, szuperfinom, és mindig jó napindító! 😊 Próbáld ki, és élvezd a frissességét!
Egészséges joghurttál recept
Hozzávalók (1 adaghoz):
- 1 teáskanál pirított magvak (mandula, dió vagy tökmag – opcionális)
- 200 g natúr joghurt (lehet görög joghurt is)
- 1 marék granola (kb. 30 g)
- 1 közepes banán, szeletekre vágva
- 1 marék bogyós gyümölcs (eper, áfonya, málna)
- 1 teáskanál méz vagy juharszirup (elhagyható)
Elkészítés:
- Egy közepes méretű tálba kanalazzuk a natúr joghurtot, és egyenletesen elsimítjuk.
- A joghurt tetejére rendezzük a banánszeleteket és a bogyós gyümölcsöket, hogy szép színes legyen a tál.
- Szórjuk meg a tetejét granolával, ami ropogós textúrát ad az ételnek.
- Ha szeretnénk, locsoljuk meg egy kevés mézzel vagy juharsziruppal az extra édességért.
- Végül díszítésként adhatunk hozzá pirított magvakat, amelyek még több ízt és tápanyagot adnak a joghurttálnak.
Joghurttál friss gyümölccsel és granolával
Gyorsan elkészíthető reggeli vagy snack, tele friss gyümölcsökkel és ropogós granolával. Tökéletes napindító!
Ingredients
- 200 g natúr joghurt (lehet görög joghurt is)
- 1 marék granola (kb. 30 g)
- 1 közepes banán, szeletekre vágva
- 1 marék bogyós gyümölcs (eper, áfonya, málna)
- 1 teáskanál méz vagy juharszirup (elhagyható)
- 1 teáskanál pirított magvak (mandula, dió vagy tökmag – opcionális)
Instructions
- Egy közepes méretű tálba kanalazzuk a natúr joghurtot, és egyenletesen elsimítjuk.
- A joghurt tetejére rendezzük a banánszeleteket és a bogyós gyümölcsöket, hogy szép színes legyen a tál.
- Szórjuk meg a tetejét granolával, ami ropogós textúrát ad az ételnek.
- Ha szeretnénk, locsoljuk meg egy kevés mézzel vagy juharsziruppal az extra édességért.
- Végül díszítésként adhatunk hozzá pirított magvakat, amelyek még több ízt és tápanyagot adnak a joghurttálnak.
Nutrition Information:
Yield:
1Serving Size:
300Amount Per Serving: Calories: 250Total Fat: 6gSaturated Fat: 2gTrans Fat: 0gUnsaturated Fat: 4gCholesterol: 10mgSodium: 50mgCarbohydrates: 40gFiber: 4gSugar: 20gProtein: 8g